Monday, November 4, 2013

Ginger and Orange Cake Pops

I haven´t written anything for a few days because we had a long weekend here in Spain and I wanted to enjoy the time with my family   I absolutely love ginger and I´ve learnt that 
it´s possible to combine it with many ingredients! In today´s recipe I combined it with orange.. 

No he escrito nada durante algunos días porque tuvimos puente aquí en España y quería disfrutar los días con mi familia   Me encanta el jengibre y he aprendido que podemos combinarlo con muchos ingredientes!  Hoy les traigo una receta donde usé jengibre con naranja..




You could easily use this recipe for a layer cake or cupcakes.. the ginger cake taste and smells like ginger cookies.. whenever you combine butter and brown sugar you imitate the flavour of baked cookies.. so this time my kitchen smelled like I was baking ginger cookies!  The flavour is amazing and once you combine it with the zestiness of the orange you will love this!

Usted podría utilizar fácilmente esta receta para cupcakes o para un pastel con varias capas .. el pastel de jengibre huele a galletas de jengibre .. cuando se combina la mantequilla y el azúcar moreno, imitas el sabor de las galletas hechas en el horno .. así que esta vez mi cocina olía como si estuviera horneando galletas de jengibre! El sabor es increíble y una vez que se combinan con ralladura de naranja le encantará!



Confession time.. When I started blogging, I wanted to be as good as the other bloggers out there.. it was hard work to keep up with everyone else.. but I have matured in the world of blogging and now I dont try to make and do what everyone else does but I try to improve my own skills and I bake with my gut instinct.. the amazing thing is that I´m enjoying it so much more and what I´m producing is what I like and what I believe is good.. I´ve been liberated :-)

Tiempo de confesión .. Cuando empecé a bloguear, quería ser tan buena como los otros bloggers que hay .. fue un trabajo duro el mantenerse al día con todos los demás .. pero he madurado en el mundo de los blogs y ahora no trato de hacer lo que hacen los demás, trato de mejorar mis propias habilidades y hornear con mi instinto .. lo sorprendente es que lo estoy disfrutando mucho más y lo que estoy produciendo es lo que me gusta y lo que creo que es bueno .. Me siento liberada :-)



So for the RECIPE..
Receta en Español

Ginger Cake:
1 & 1/2 cups of flour
1 & 1/4 tspn baking powder
1/2 tspn baking soda
pinch of salt
1 cup of brown sugar
1 & 1/2 tspn grounded ginger
1 & 1/2 tspn vanilla essence
zest of 1 orange
125ml buttermilk
125ml butter (without salt) at room temperature

Method:
Sift all the dry ingredients together, while beating the sugar and butter together on high speed, then add the orange zest and vanilla.  Now add the dry ingredients and buttermilk to the mixture and beat just until all the ingredients are incorporated.  Bake in a pre-heated oven at 175ºC at 35-40min in a pre-prepared/lined cake tin.  When the cake is baked, leave to cool completely and crumb to make your cake balls.

Orange Icing:
1 & 1/2 cup icing sugar
zest of 1 orange
juice of 2 oranges
1 tspn vanilla essence

Method:
Heat up in a pot until the icing sugar dissolves.. when cool add to the cooled cake crumbs and form balls. Leave to set in the freezer for 15 minutes.  Melt your white chocolate in a microwave at 15 second intervals until completely melted (I always add a few drops of oil as this helps when dipping the cake balls/pops into the melted chocolate).  Now dip your cake pop sticks into the melted chocolate & press the sticks into the cake balls.  Leave in the freezer again to set for about 10 minutes.  Now dip the cake pops into the melted chocolate and leave to set. Decorate to your liking ;-)



Now since I´ve been experiencing with new flavour combinations and I´ve been in the mood to confess, I have another confession to make.. the next post consists of 3 ingredients that 

I´ve never combined together and after tasting the result, I´m totally in love with it.. ok ok I know I say that about everything but this time it´s double true..lol!

Ahora bien, puesto que he estado experimentando con nuevas combinaciones de sabores y he estado en con ánimo de confesiones, tengo otra que hacer .. la siguiente entrada consta de 3 componentes que nunca he combinado juntos y después de probar el resultado, estoy totalmente enamorada de ella .. ok ok sé que lo digo siempre, pero esta vez es el doble de verdad.. jaja!



Have a great week y´all!!





12 comments:

  1. Qué bocados tan fantásticos, Johlene, el jenjibre con el toque también de naranja nos gusta muchísimo.

    Preciosos te han quedado, y sigue probando combinaciones porque te salen de maravilla.

    Por cierto, el stand es ideal.

    un abrazo guapa

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  2. You could sell these in a shop, they look beautiful!

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  3. Te quedaron perfectos, seguro que están deliciosos. Me quedo en tu blog para no perderme nada.
    Besos,
    Isabel.
    Http://obsesionporloscupcakes.blogspot.com.es/

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  4. Hola mi niña!!!! Ya estoy aqui, siii!! Por fin!!! Que ganas de volver a leerte y de volver a estar con vosotros! No te lo puedes ni imaginar!!!!! Madre mia, me llevo la receta pero ya!!! Que pasada de combinación, mmmmmmmmm!!! Gengibre y naranja!!! Mamma mia!!! Seguro que está de muerte!! Y el olorcito... ni me lo imagino!!!!! Me encanta niña!! Me llevo la receta!! Que ganas de haberte visto de nuevo :) Un besote enorme

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    1. Muchas gracias Laura, me alegro tanto de verte de nuevo!!!! Un besazo guapa!!!!

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  5. Viva la liberación!!!! Jajajaja!! Qué rica combinación de sabores y mira que están buenos los cake pops!!! Es imposible comer sólo uno!!

    Te han quedado genial!! Un besote!

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    1. Sí..jajaja..viva la liberación..!!! Besos guapa! X

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  6. Someone's got to say it now.. You know you've got some sort of obsession with awkward flavours right? But don't worry there's a cure for it! It starts with baking up lots of these cake pops (and the apple and the pear cakes too) and sending them over to me.. ;)
    On a side note: you made them look so pretty! I think you really should bake a few up and send them to me xD

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  7. I have never had cake pops, but they look so fun and moist and of course flavorful!

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Muchas gracias por tu comentario!
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