Tuesday, November 19, 2013

Double Chocolate Cupcakes

So the weekend is over and if I´m to be honest, I feel like I still need a weekend.. its come, its gone and I´ve not rested! I´m the only one who sees the weeks coming and going all why life passes by me.. the statement TIME FLIES is totally true!?!

El fin de semana ha terminado y si he de ser sincera, siento que todavía necesito un fin de semana .. viene, va y no he descansado! Yo soy la única que ve la semana venir e ir y ver pasar la vida .. el dicho "EL TIEMPO VUELA" es totalmente cierto!!



This weekend I had to execute some orders and find time inbetween to spend time with my husband & kids, meet with friends, clean my house.. etc etc etc (etc etc etc)..

Este fin de semana he tenido que hacer algunos pedidos y encontrar entre medio tiempo pasar tiempo con mi marido y los niños, reunirme con amigos, limpiar mi casa .. etc etc etc (etc etc etc) ..



These double chocolate cupcakes made with buttermilk & cocoa were frosted with melted white chocolate frosting which I coloured pink as it was for a special 10 year old girl (Brianna) who absolutely loves everything pink and sparkly :-)  I remember myself at that age, one Christmas I got a set of Tinkerbell makeup and perfume and I was besides myself of joy.. :-) :-)

Estos cupcakes de doble de chocolate hecho con buttermilk y cacao fueron cubiertos con chocolate blanco derretido coloreado previamente en rosa, ya que era para una niña de 10 años especial (Brianna), que le encanta todo lo rosa y brillante :-) Recuerdo a esa edad, una Navidad que me dieron un conjunto de maquillaje Tinkerbell con un perfume y yo tenía una gran alegría .. :-) :-)



These cupcakes were decorated this way because her Mom told me they would have a Candy Party where they fill jars with different candy/sweets and the kids compile their own sweet bags by choosing from the different jars.. love the idea!  So I felt inspired.. awhile ago I saw this idea where you use 3 lollipops tied together to give the impression of balloons and knew this would be the perfect occasion to use it :-)

Estos cupcakes fueron decorados de esta manera porque su mamá me dijo que tendrían una fiesta de caramelos con frascos con diferentes caramelos / dulces y los niños elaborarían sus propias bolsas de dulces, eligiendo entre los diferentes frascos .. me encanta la idea! Así que me sentí inspirada .. Hace un tiempo vi esta idea en la que utiliza 3 chupa-chups atados para dar la impresión de globos y sabía que esta sería la ocasión perfecta para usarlo :-)



So lets get started on the recipe.. if you like chocolate, these cupcakes are definitely for you!  If it wasn´t for a 10 year old party, I might have added another element, i.e. dark chocolate ganache.. (but we´ll leave that for next time)..


Así que vamos a empezar a trabajar en la receta .. si te gusta el chocolate, estos cupcakes son definitivamente para ti! Si no fuera porque era una fiesta para niños de 10 años, podría haber añadido otro elemento, es decir, ganache de chocolate negro .. (pero lo dejaremos para la próxima vez).


RECIPE:
Hagan clic aquí por el VERSIÓN ESPAÑOL

for the cupcakes (makes 12-15)

Ingredients:
  • 1  cup of flour
  • 1/3 cup of pure cocoa
  • 2 eggs
  • 1 cup of white sugar 
  • 1 & 1/4 teaspoon of baking powder
  • 1/2 teaspoon bicarbonate of soda
  • pinch of salt
  • 1 cup of buttermilk (1 cup of milk mixed with 1 tablespoon lemon juice, left to stand for 10 minutes)
  • 1 and 1/2 teaspoon of vanilla essence
  • 1/2 cup of oil (vegetal or olive)
Method:

Pre-heat your oven to 175ºC and pre-line your cupcake baking tray with your liners.  Sift all the dry ingredients together, while mixing the sugar and oil together. Add the eggs one by one, now add the vanilla essence and when well mixed, slowly add the dry ingredients and lastly the buttermilk. DONT OVERMIX!  Bake for 20 minutes.  Leave in the cupcake baking tray for 5 minutes before taking them out to cool down on a cooling rack.



for the Frosting:

Ingredients:

  • 250g butter without salt
  • 225g melted white chocolate (at room temperature)
  • 1/2 teaspoon of vanilla essence
  • 2/3 of a cup sifted icing sugar
  • pinch of salt
Method:

Cream your butter and icing sugar together until light and fluffy.  Add your vanilla essence, mix well, now add your melted chocolate (at room temperature) and lastly the pinch of salt.. Mix for a further 5 minutes.

When your cupcakes are cooled, fill your piping bag with your preferred nozzle and frost your cupcakes just the way you like :-)




Let´s talk for a moment about the cute mini cake stands (in the photo above) I bought a few weeks ago in El Corte Inglés (the large department store here in Spain).. :-)


Hablemos por un momento de los lindos mini soportes para tartas pequeñas (en la foto superior) que compré hace unas semanas en El Corte Inglés (los grandes almacenes en 
España) .. :-)


That´s another blog post done and hopefully many more to come!  Have a super week.. I have a few ideas for my next post, it´s sometimes hard to choose but I hope that you´ll all love it as much as I like sharing it with you :-)

Esta es otra entrada realizada y espero que vengan muchas más por venir! Que tengan una semana super .. Tengo algunas ideas para mi próximo post, a veces es difícil elegir, pero espero que les guste esto tanto como a mí compartirlo con ustedes :-)




15 comments:

  1. Amazing!!! Muy bonitos y seguro que la cumpleañera quedó encantadisima!!! Muy bonitos!!
    Un besote!

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    1. Hola Lola :-) Muchas gracias!!!!!!! Un beso guapa X

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  2. ¡Qué ricos! La foto del que está partido a la mitad... ¡sin palabras!

    Un besito

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    1. Me alegro que te guste!!!!!! Un beso y feliz semana :-) Besos!

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  3. Too cute. And yes, the lollipops do look exactly like balloons--I'm sure Brianna was a very happy camper!

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    1. Hey there, yes she was.. they were more excited about the balloons (lollipops) than the cupcakes ;-) Xx

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  4. Qué preciosos! Ideales para regalar a una niña. Y el bizcocho se ve tan chocolateado que me dan ganas de darle un mordisco ya mismo!
    Un beso!

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    1. Muchas gracias Yaiza :-) Acabo de ver tu última entrada y sé que voy a hacer esta receta ;-) Xx

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  5. Jo, que cosas más hermosas haces!!! Me encantan...ya te sigo en blogovin que tengo días queriendo encontrarte!

    Besos.

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    1. Muchas gracias Mayte, soy un gran fan de tu blog!!! Aprecio tu comentario mucho!!! Besos Xx

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    2. Ya te lo he dicho por mi blog, pero nada que agradecer, al contrario, me encantan tus postres y esos frostings, por favor si yo soy una patata para hacerlos, y los tuyos tienen un arte!

      Un beso grande y mucha buena vibra.

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  6. I've been craving a good cupcake like this! Yum!

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    1. I´m glad you like it Pamela :-) Have a good weekend!! Xx

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  7. How cute are these?! I love the pink frosting--so girly and so sweet! Also, considering it is the start of the weekend once more, I hope you have a relaxing one this time around!

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    1. Thanks :-) I´m in weekend nr 2 and enjoying it so far.. although my little one woke me up much earlier than I wanted ;-) Have a good weekend!! Xx

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