Monday, March 17, 2014

Coffee Kahlua Chocolate Cake


After I baked this chocolate and coffee flavoured cake, I filled and topped it with SMB (Swiss Meringue Buttercream) which I infused with Kahlua liqueur.. oh YUM.. believe me the result was yummmmmmmmmmyyyyyyyyyyyyyyyy.. 

Horneé esta tarta de chocolate y café, relleno y cubierto con SMB (Swiss Merengue Buttercream) la cual añadí licor de Kahlua .. oh .. mmm me creo que el resultado fue deeeeliiiiiciooooosoooooooooooooooooooooo..



I made this cake for a special Canarian lady, named Chary, I met awhile ago here in San Mateo where I live, we meet up once a week for english conversation class and I just adore her. One of the kindest people I´ve met in a long time! When her friends ordered a cake from me I knew I wanted to make a special cake for her as a birthday present.. it was a surprise which she knew nothing about.. so when I got her whatsapp this morning saying she loved it, it made me só happy.. It feels good to do things for other people.. I believe that is the quickest way you forget about yourself..

Hice esta torta para una dama canaria especial, llamada Chary, que conocí hace un tiempo aquí en San Mateo, donde yo vivo. Nos reunimos una vez a la semana para la clase de conversación Inglés y simplemente la adoro. Una de las personas más amables que he conocido en mucho tiempo! Cuando sus amigos me pidieron una tarta, yo sabía que quería hacer un pastel especial para ella como regalo de cumpleaños .. fue una sorpresa para ella porque no sabía nada .. así que cuando me recibí un WhatsApp de su parte esta mañana diciéndome que le había encantado, me hizo tan feliz .. Siente bien hacer cosas para otras personas .. creo que es la forma más rápida en que uno se olvida de si mismo ..





To top the cake, I made this cute crafty banner with mint coloured striped paper straws, pink and white striped baker´s twine and vintage rose washi tape.. so easy to make but the result is so cute!!

Para rematar el pastel, hice esta banda linda con pajitas de color menta a rayas de papel, baker´s twine en los colores rosa y blanco y washi tape vintage rosado .. muy fácil de hacer pero con un resultado muy lindo!




To make this cake or print the recipe, you can click HERE / Para ver y imprimir la receta hagan clic AQUÍ .  



So I´m dying to know what you guys think of my new photos I took with my new Canon EOS 600D/Rebel T3i camera.. I know they aren´t perfect but are they not so much better???  I used the automatic setting (cause I have no idea but NO idea how the manual settings work on this camera.. will be going on a course soon..) and even with just that, the photo quality is amazing.. I´m so happy guys.. looking forward to adding more skills to my repetoire!! haha

Así que me muero por saber lo que ustedes piensan de mis nuevas fotos que tomé con mi nueva cámara Canon EOS 600D/Rebel T3i.. Sé que no son perfectas, pero ¿no están mucho mejor??? He utilizado el ajuste automático (porque no tengo ni idea, pero ni idea de cómo funcionan los ajustes manuales en esta cámara .. voy a ir a un curso breve ..) e incluso con eso, la calidad de la foto es increíble .. Estoy chicos tan feliz .. con ganas de añadir más capacidad a mi repertorio! jaja






Until next time guys hope you all have a great week!!

Hasta la próxima vez chicos/as, espero que tengan una buena semana!!





14 comments:

  1. Johlene, pero qué buena tiene que estar esa tarta, madre mía. Qué bien presentada. Las fotos cada vez más bonitas. Feliz semana. Besos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muchas gracias Tatiana! Un buena semana para ti! Xx

      Delete
  2. The pictures are AMAZING Johlene! I am loving the way you are rocking the new camera! Pure awesomeness! And, I have to tell you - that is one gorgeous and delicious looking cake. YUM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Kristi, I´m loving the new camera.. now I just need to learn about those manual settings ;-) Xx

      Delete
  3. Qué tarta más rica. Tiene que ser un verdadero pecado =)
    Un besote!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muchas gracias! Bueno un trocito no es tan malo... jeje

      Delete
  4. ¡Qué razón tienes! Da un subidón cuando alguien te lo agradece y disfruta con lo que cocinas... tiene una pinta estupenda y las fotos te han quedado geniales.

    Un besito guapa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muchas gracias Lara, estoy enamorado de mi nueva cámara :-) xoxo

      Delete
  5. Oh my...what a beautiful cake!! I'd do just about anything for a slice of that chocolatey goodness right now :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me too..haha.. I just had some scrap pieces with some leftover frosting as it was a gift.. but my friend loved it :-)

      Delete
  6. Your pictures are very pretty, as is your cake! I always use automatic on my camera. My brain just cannot understand manual ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Laura.. my brain is not made for anything technical.. when we did IQ exams at school they told me afterwards to please never go in a technical field..hahaha

      Delete
  7. This sounds delicious--is there anything better than coffee and chocolate?! Your friends are lucky to have you to bake for them--hope you tell them that often! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. You´re so right..coffee and chocolate is a match made in heaven!!! I hope they appreciate what I do but to be honest I love giving.. makes me feel sooo good :-)

      Delete

Muchas gracias por tu comentario!
Thanks for taking the time out to post a comment!

You can also follow me on/También pueden seguirme en:

INSTAGRAM http://instagram.com/johlene_flavoursandfrosting
TWITTER https://twitter.com/FlavoursandFros
PINTEREST http://www.pinterest.com/FlavoursandF/
FACEBOOK https://www.facebook.com/FlavoursyFrosting
TUMBLR http://johleneflavoursandfrosting.tumblr.com/
GOOGLE+ Johlene Orton
BLOGLOVIN http://www.bloglovin.com/en/blog/7340589

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...